Stiklių g. 8, Vilnius 12:00-24:00

Miško gėrybių namai „LOKYS“

1972

ĮKURTAS

„Lokys“ – antros kartos šeimos restoranas, čia kartu dirba brolis ir sesuo. Evaldas Keršulis prieš 20 metų restoraną perėmė iš mamos, jame dirbusios nuo nuo pat atidarymo. Jį dažnai sutiksite restorano salėse, pasitinkantį svečius ir prižiūrintį aptarnavimą. Sesuo Rita Keršulytė–Ryčkova daugiau nei dešimtmetį yra kvalifikuota vyno someljė. Iš mamos paveldėjusi aistrą gaminti, 2019 m. Rita grįžo į šeimos restoraną su prestižinės kulinarijos ir konditerijos mokyklos diplomu, Le Cordon Bleu Grand Diplôme.

Pradėjusi vadovauti „Lokio“ virtuvei, Rita Keršulytė–Ryčkova dirbo kartu su Lietuvos istorikais ir nagrinėjo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės virtuvės istoriją. Senuosius patiekalus restorano šefė derino su sau artimais principais – naudoti sveikus, natūralius produktus, maisto gaminimui pasitelkti naujas technologijas.

Taip restoranas tapo miško gėrybių – grybų, uogų, riešutų ir žvėrienos – namais, pasakojančiais lietuviškos virtuvės istorijas iš Vytauto Didžiojo užkariavimų ir Žygimanto Augusto dvaro laikų.

Seniausiame Vilniaus senamiesčio restorane, veikiančiame nuo 1972 m., dirbanti šeima stengiasi išsaugoti paveldėtas tradicijas ir istorinę aplinką. Restoranas įsikūręs viduramžiais statytuose pirklio namuose, jų gotikos stiliaus rūsiai mena XV a. Pirmame aukšte atkurta baroko stiliaus salė su restauruota XVI a. freska, išsaugoti originalios freskos fragmentai. Keliaudami per kitas sales pateksite į XVII–XIX a. aplinką. Šiose senovinėse erdvėse restorano svečiai lankosi jau beveik 50 metų.

Sefe 1170x500
Screenshot_1

Miško gėrybių namai – 
lietuviškos virtuvės istorijos

ADRESAS

Stiklių g. 8, Vilnius
info@lokys.lt
+370 5 2629046