ALUS IR SIDRAS

ALUS IR SIDRAS

Manoma, kad Lietuvoje alus buvo verdamas jau XI a., tačiau labiausiai jis išpopuliarėjo XVIa. Lietuviai turėjo savo alaus dievaitį – Ragutį, kurį garbino visi puotautojai.

LDK laikais kiekvienas Lietuvos gyventojas turėjo teisę savo reikmėms gaminti alų, o apynynai buvo saugomi statuto. Visais laikais aludaris buvo reikalingiausios profesijos atstovas – be alaus neapsieidavo nei viena šeimos ar bendruomenės šventė. O šio gėrimo gamybos paslaptys perduodamos iš kartos į kartą.

Geriausi aludarių kraštai – Vidurio ir ypač Šiaurės Lietuva.

Screenshot_1

Žvėrienos patiekalų restoranas – tikrasis Lietuvos kulinarinis paveldas./span>

ADRESAS

Stiklių g. 8/10, Vilnius
info@lokys.lt
+370 5 2629046

DARBO LAIKAS

I: 12:00 – 24:00
II: 12:00 – 24:00
III: 12:00 – 24:00
IV: 12:00 – 24:00
V: 12:00 – 24:00
VI: 12:00 – 24:00
VII: 12:00 – 24:00