KARALIŠKOS MEDŽIOKLĖS VAKARIENĖ

Romantiška karališkos medžioklės vakarienė

Restorano „Lokys“ karališka vakarienė – intymus laikas skoniais ir aplinka, kuriantis romantinę garsios Vilniaus meilės istorijos aplinką.

Viduramžiais ir Renesanso laikotarpiu Lietuvoje medžioklė tarnavo valdovų ir didikų prestižo didinimui. Jie čia demonstravo kovinius sugebėjimus, drąsą, ištvermingumą, o vyresniojo amžiaus atstovai – ir savo jaunatviškumą, sugebėjimus būti lyderiais.

16 a. Lietuvą valdant Didžiajam Kunigaikščiui Žygimantui Augustui, medžioklė tapo vienu labiausiai valdovą įtraukiančių užsiėmimų. Kartą jis nuolat medžiojo daugiau nei pusę metų.

Žygimanto Augusto motina, karalienė Bona buvo aistringa medžiotoja. Ypač ji mėgo medžioklę su sakalais. Pasakojama, kad mylimiausią medžioklinį sakalą ji laikydavusi savo miegamajame.

Lietuvos didikų Radvilų medžioklės ūkis buvo žinomas Europoje ir lenkė net kai kurių monarchų ūkį. Būsimoji karalienė Barbora Radvilaitė augo būdama puiki šaulė. Ji gerai jodinėjo, mėgo medžioti, pagal jos ūgį ir poreikius buvo gaminami specialūs, jai pritaikyti medžioklės ginklai ir balnai.

Grafienė Barbora buvo jauna našlė, vos dvidešimties sulaukusi netekusi vyro. Sutikusi būsimą karalių Augustą, pajuto iki tol nepažintą jausmą. O ir Augustas visai neteko galvos dėl jaunutės gražuolės.

Neužilgo princas vedė Barborą ir įsivėlė į sudėtingą kovą su visa Lietuvos ir Lenkijos aukštuomene, siekdamas karūnuoti mylimąją. Jam pavyko. Pora kurį laiką gyveno Vilniuje, vėliau išvyko į Krokuvą. Didžiausias abiejų troškimas būdavo keliauti į medžioklės rezidencijas ir pabūti atokiau nuo sostinių, dvaro, skirti laiko vienas kitam.

Norėdami įsigyti patyrimą, spauskite mygtuką Tęsti.

Romantiška karališkos medžioklės vakarienė

€105 dviems svečiams

Užkandžių rinkinys

Keturių rūšių mėsos asorti, keturių rūšių sūriai iš mažųjų Lietuvos ūkių, 1 rūšis raugintų daržovių arba grybų, džiovinti duoniukai

Virti vėžiai su žolelėmis

 

Karšti patiekalai

Žygimanto Augusto medžioklės laimikis – stirniena, patiekiama su keptais baravykais, degintais obuoliais, mini bulvytėmis bei mėtų pagardu

Anties šlaunelės confit su Karalienės Barboros mėgtu apelsinų džemu, patiekiama su špinatais gardinta bulvių koše

 

Desertas

Obuolių sūrio ir rikotos desertas su svarainiais ir kankorėžių cukatais