VEGETARAMS IR VEGANAMS

VEGETARAMS IR VEGANAMS

Litvakais vadinami Lietuvos žydai, gyvenę istorinėje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teritorijoje. Lietuvių ir litvakų virtuvės persipynė, nes lietuvių merginos padėdavo žydų virtuvėse ir taip mokėsi maisto gaminimo paslapčių. Cepelinus pirmieji Lietuvoje taip pat pradėjo gaminti litvakai, jų įdaras dažniausiai buvo gaminamas iš varškės. Mūsų skoniui artimesni cepelinai imti gaminti vėliau, tik XX a.

Koldūnai su baravykų įdaru 🌿

paskaninti svogūnų džemu

15 €

Litvakų ragauti varškės kukuliai ✅

su žolelėmis, troškinti naminiame pomidorų padaže

15 €

Virtų bulvių cepelinai su varške ✅ 🚫

patiekiami su grietine

15 €

Ženklų reikšmės:

🌿 – veganiškas patiekalas, ✅ – vegetariškas patiekalas, 🚫 – patiekalo sudėtyje nėra gliuteno.