UŽKANDŽIAI IR SALOTOS

UŽKANDŽIAI IR SALOTOS

Viduramžiais didikams buvo neįprasta valgyti salotas ir žalias daržoves. Tik XVII a. pradžioje Boguslovui Radvilai pamėgus žalumynus, jie atsirado ant bajorų stalų specialiuose padėkluose.

Lietuviai dievina ruginę duoną. Ji sparčiai paplito XIV amžiuje, o pagonybės laikais ji buvo aukojama ugnies, žemės bei vandens dievams. Beje, mėsą lietuviai mėgo rūkyti dar pagonybėje. Tokiais mėsos gardėsiais mėgavosi ir mūsų vienintelis karalius Mindaugas.

Tradicinis stirnienos tartaras

su marinuotais agurkėliais, marinuotu svogūnu, kaparėliais ir putpelės kiaušinio tryniu. Patiekiamas su skrudintais duoniukais (gali būti 🚫).

12 €

Stirnienos paštetas

su spanguolių čatniu ir rugine duonele (gali būti 🚫)

12 €

Alaus rinkinys

Rūkyta žuvis, sūrio spurgytės, džiovinta mėsa, kiaulių ausytės, kepta duona.

14 €

Vyno rinkinys (1 asmeniui / 2–3 asmenims)

Keturių rūšių mėsyčių asorti, keturių rūšių sūriai iš mažųjų Lietuvos ūkių, viena rūšis raugintų daržovių arba grybų, šaltalankių uogienė, džiovinti duoniukai

12 € / 19 €

Skrudintos ruginės duonos sumuštinis

su stirniena, baravykais ir žirnių piurė (gali būti 🌿🚫)

15 €

Virti vėžiai 🚫

su žolelėmis

15 €

Užtepėlių rinkinys ✅

Trijų rūšių užtepėlės, patiekiamos su rugių sėlenų traškučiais (gali būti 🚫)

9 €

Įvairios salotos 🌿 🚫

patiekiamos su vytintais vynuoginiais pomidorais, graikiniais riešutais, ridikėliais, uogomis, vyšniniais pomidoriukais ir mėlynių pagardu

9 €

Salotos su rūkyta žuvimi 🚫

patiekiamos su vytintais vynuoginiais pomidorais, graikiniais riešutais, ridikėliais, vyšniniais pomidoriukais ir mėlynių pagardu

12 €

Salotos su jautiena 🚫

patiekiamos su vytintais vynuoginiais pomidorais, graikiniais riešutais, ridikėliais, uogomis, vyšniniais pomidoriukais ir mėlynių pagardu

15 €

Ženklų reikšmės:

🌿 – veganiškas patiekalas, ✅ – vegetariškas patiekalas, 🚫 – patiekalo sudėtyje nėra gliuteno.