Ar žinote, kuo Lietuvos didikai ir valdovai vaišino savo svečius? Ar kada nors domėjotės, kokiais produktais senovės lietuviai gardžiavosi pagonybės laikais bei viduramžiais?
Kviečiame į istorinio lietuviško maisto degustaciją, kurioje susipažinsite su senosiomis lietuviškos virtuvės istorijomis ir kulinarinio paveldo stalu.
Skirtas mažiausiai 4-iems svečiams ir ruošiama užsakius bent dieną iš anksto.
Kainą sudaro:
1. Degustacijos valgiaraštis (kaina vienam svečiui)
2. Kulinarinio paveldo pristatymas su renginio vedėja – 149 €
Pasirinkus valgiaraštį kartu su degustacijos pristatymu, renginio vedėja Jums papasakos istorinės lietuviškos virtuvės ypatumus, tradicijas ir senovinius patiekalų ruošimo būdus.
Istorijos pasakojamos lietuvių, anglų, rusų arba prancūzų kalbomis.
Pristatymo trukmė: ~45 min.
Pasitikimo gėrimas
Trauktinė „Trejos devynerios“ (2 cl)
Šalti patiekalai
Lietuviškų mėsyčių rinkinys (4-ių rūšių mėsyčių asorti)
Lietuviškų sūrių rinkinys (4-ių rūšių sūriai iš mažųjų Lietuvos ūkių)
Tradiciškai raugintos daržovės arba grybai (1 rūšis)
Salotos su mėlynių pagardu
Užkandis prie alaus (sūrio spurgos, džiovinta mėsa, kiaulių ausys, kepinta duona)
Ruginės duonos mini sumuštinis su stirniena, baravyku ir žirnių piurė
Mažos bulvytės su kanapine druska
Pasirenkamas karštasis patiekalas
Šernienos kepsnys su bruknių bei vyno padažu, saldžia kriauše ir bulvių kroketais su sūriu (ARBA)
Lietuvoje auginto šamo filė kepsnys su riešutų-garstyčių plutele, keptais pomidorais ir bulvių koše su špinatais (ARBA)
Koldūnai su baravykų įdaru, lietuvių mėgti per šv. Kūčias, paskaninti svogūnų džemu
Saldėsis
Ruginės duonos gardumynas su spanguolių uogiene ir degintu morengu
Džiovinti rabarbarai ir svarainiai
Digestyvas
Likeris „Krupnikas“ (2 cl)
Pasitikimo gėrimas
Pakruojo dvaro bravoro trauktinė „Seno krieno“ (2 cl)
Šalti užkandžiai
Lietuviškų mėsyčių rinkinys (4-ių rūšių mėsyčių asorti)
Lietuviškų sūrių rinkinys (4-ių rūšių sūriai iš mažųjų Lietuvos ūkių)
Tradiciškai raugintos daržovės arba grybai (1 rūšis)
Salotos su rūkyta žuvimi, patiekiamos su vytintais vynuoginiais pomidorais, graikiniais riešutais, ridikėliais, vyšniniais pomidoriukais ir mėlynų pagardu
Rugių sėlenų traškučiai su 3 rūšių vegetariškomis užtepėlėmis
Kepta duona su česnaku
Karšti užkandžiai
Virti vėžiai su žolelėmis
Kanapinė užtepėlė su karštomis bulvytėmis
Bebrienos troškinys su pomidorais ir pievagrybiais, patiekiamas su bulvių koše, pagardinta špinatais
Pasirenkamas karštasis patiekalas
Šernienos kepsnys su bruknių bei vyno padažu, saldžia kriauše ir bulvių kroketais su sūriu (ARBA)
Lietuvoje auginto šamo filė kepsnys su riešutų-garstyčių plutele, keptais pomidorais ir bulvių koše su špinatais (ARBA)
Koldūnai su baravykų įdaru, lietuvių mėgti per šv. Kūčias, paskaninti svogūnų džemu
Saldėsis
Ruginės duonos gardumynas su spanguolių uogiene ir degintu morengu
Brandintas rankų darbo obuolių sūris, patiekiamas su rikotos sūriu
Kankorėžių cukatai
Gėrimai
Tradicinė kmynų gira
Tradicinis midus (5 cl)
Pasirinktinai – taurė lietuviško vyno/lietuviškas alus/sidras/kombučia
Kava/arbata