LIETUVIŠKO MAISTO DEGUSTACIJA

ISTORINIO LIETUVIŠKO MAISTO DEGUSTACIJA

Ar žinote, kuo Lietuvos didikai ir valdovai vaišino savo svečius? Ar kada nors domėjotės, kokiais produktais senovės lietuviai gardžiavosi pagonybės laikais bei viduramžiais?

Kviečiame į istorinio lietuviško maisto degustaciją, kurioje susipažinsite su senosiomis lietuviškos virtuvės istorijomis ir kulinarinio paveldo stalu.

Skirtas mažiausiai 4-iems svečiams ir ruošiama užsakius bent dieną iš anksto.

Kainą sudaro:
1. Degustacijos valgiaraštis (kaina vienam svečiui)
2. Kulinarinio paveldo pristatymas su renginio vedėja – 149 €

Pasirinkus valgiaraštį kartu su degustacijos pristatymu, renginio vedėja Jums papasakos istorinės lietuviškos virtuvės ypatumus, tradicijas ir senovinius patiekalų ruošimo būdus.

Istorijos pasakojamos lietuvių, anglų, rusų arba prancūzų kalbomis.
Pristatymo trukmė: ~45 min.

Istorinė lietuviška degustacija

Ruošiama mažiausiai 4 asmenims

€49 svečiui

Pasitikimo gėrimas

Trauktinė „Trejos devynerios“ (2 cl)

 

Šalti patiekalai

Lietuviškų mėsyčių rinkinys (4-ių rūšių mėsyčių asorti)

Lietuviškų sūrių rinkinys (4-ių rūšių sūriai iš mažųjų Lietuvos ūkių)

Tradiciškai raugintos daržovės arba grybai (1 rūšis)

Salotos su mėlynių pagardu

Užkandis prie alaus (sūrio spurgos, džiovinta mėsa, kiaulių ausys, kepinta duona)

Ruginės duonos mini sumuštinis su stirniena, baravyku ir žirnių piurė

Mažos bulvytės su kanapine druska

 

Pasirenkamas karštasis patiekalas

Šernienos kepsnys su bruknių bei vyno padažu, saldžia kriauše ir bulvių kroketais su sūriu (ARBA)

Lietuvoje auginto šamo filė kepsnys su riešutų-garstyčių plutele, keptais pomidorais ir bulvių koše su špinatais (ARBA)

Koldūnai su baravykų įdaru, lietuvių mėgti per šv. Kūčias, paskaninti svogūnų džemu

 

Saldėsis

Ruginės duonos gardumynas su spanguolių uogiene ir degintu morengu
Džiovinti rabarbarai ir svarainiai

 

Digestyvas

Likeris „Krupnikas“ (2 cl)

Prabangi istorinė lietuviška degustacija

Ruošiama mažiausiai 4 asmenims

€79 svečiui

Pasitikimo gėrimas

Pakruojo dvaro bravoro trauktinė „Seno krieno“ (2 cl)

 

Šalti užkandžiai

Lietuviškų mėsyčių rinkinys (4-ių rūšių mėsyčių asorti)

Lietuviškų sūrių rinkinys (4-ių rūšių sūriai iš mažųjų Lietuvos ūkių)

Tradiciškai raugintos daržovės arba grybai (1 rūšis)

Salotos su rūkyta žuvimi, patiekiamos su vytintais vynuoginiais pomidorais, graikiniais riešutais, ridikėliais, vyšniniais pomidoriukais ir mėlynų pagardu

Rugių sėlenų traškučiai su 3 rūšių vegetariškomis užtepėlėmis

Kepta duona su česnaku

 

Karšti užkandžiai

Virti vėžiai su žolelėmis

Kanapinė užtepėlė su karštomis bulvytėmis

Bebrienos troškinys su pomidorais ir pievagrybiais, patiekiamas su bulvių koše, pagardinta špinatais

 

Pasirenkamas karštasis patiekalas

Šernienos kepsnys su bruknių bei vyno padažu, saldžia kriauše ir bulvių kroketais su sūriu (ARBA)

Lietuvoje auginto šamo filė kepsnys su riešutų-garstyčių plutele, keptais pomidorais ir bulvių koše su špinatais (ARBA)

Koldūnai su baravykų įdaru, lietuvių mėgti per šv. Kūčias, paskaninti svogūnų džemu

 

Saldėsis

Ruginės duonos gardumynas su spanguolių uogiene ir degintu morengu

Brandintas rankų darbo obuolių sūris, patiekiamas su rikotos sūriu

Kankorėžių cukatai

 

Gėrimai

Tradicinė kmynų gira

Tradicinis midus (5 cl)

Pasirinktinai – taurė lietuviško vyno/lietuviškas alus/sidras/kombučia

Kava/arbata