MĖSOS IR ŽUVIES PATIEKALAI

MĖSOS IR ŽUVIES PATIEKALAI

Jautiena lietuviai mėgavosi nuo senų laikų, bet tik Žygimanto Senojo sutuoktinė Bona Sforca patobulino ją itališku skoniu. Kunigaikštienės dėka dvaro soduose pradėtos auginti egzotiškos prieskoninės žolelės ir daržovės.

Viduramžiais Lietuvoje žuvimis mėgavosi tik valdovai bei didikai. Vytauto Didžiojo valdymo laikais, kai Lietuvos teritorija siekusi net Juodąją jūrą, metraščiuose užfiksuota, kad žuvų Vytautui buvo siuntęs Didysis ordino magistras.

Žygimanto Senojo skanautas jautienos išpjovos kepsnys 🚫

patiekiamas su pastarnokais, keptais pomidrorais ir mažomis bulvytėmis

29 €

Anties šlaunelės confit 🚫

patiekiama su apelsinų džemu ir špinatais gardinta bulvių koše

17 €

Kiaulienos nugarinės kepsnys 🚫

su troškintais kopūstais, mažomis bulvytėmis, raugintomis daržovėmis ir medaus–samanės kepsnių padažu

15 €

Vytauto Didžiojo išaukštintas šamo filė kepsnys 🚫

su riešutų-garstyčių plutele, keptais pomidorais ir bulvių koše su špinatais

23 €

Ženklų reikšmės:

🌿 – veganiškas patiekalas, ✅ – vegetariškas patiekalas, 🚫 – patiekalo sudėtyje nėra gliuteno.