Vilniaus karališkos medžioklės vakarienė

Vilniaus karališkos medžioklės vakarienė

„Slapta meilė“ ir restoranas „Lokys“ kviečia Jus į kelionę laiku – Vilniaus karališkos medžioklės vakarienę. Tai galimybė atsidurti XVI amžiaus medžioklės užkulisiuose ir didikų puotos sūkuryje, kuriame tradicijos susilieja su išskirtine gastronomija.

Kas laukia?
– Jūsų vakarienės gidas – Didžiojo kunigaikščio Žygimanto Augusto medžioklis, XVI a. Vilniaus ekspertas, kuris pasidalins intriguojančiomis istorijomis apie senovines medžioklės tradicijas, paskalomis ir tikrais faktais apie to meto Vilnių ir vilniečius.
– Išskirtinė penkių miško gėrybių patiekalų vakarienė, paruošta pagal autentiškus Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio ir Radvilų giminės receptus.
– Lietuviškų vynų degustacija, kurioje kiekvienas gėrimas priderintas prie vakarienės patiekalų.
– Renesansinė menė, kurioje vyks puota, išpuošta keturių metų laikų miško ir sodo augalų dekoracijomis.
– Žaidimai ir pramogos – linksmybės, kurios praturtins vakarą netikėtais siurprizais.
– Medžioklės lauktuvės – kiekvienas svečias išsineš nedidelę dovanėlę iš šio vakaro.

Vakarienė su ekskursija truks apie 2,5 val.

Vilniaus karališkos medžioklės vakarienė

€160 svečiui

Pasitikimo gėrimas

Roksala natūralus rabarbarų PetNat vynas, Rokiškio rajonas

 

Šalti užkandžiai (dalinimuisi)

Artus obuolių-aviečių vynas, Kaunas

4 rūšių mėsyčių asorti, 4 rūšių sūriai iš mažųjų Lietuvos ūkių, rauginti grybai, šaltalankių uogienė ir džiovinti duoniukai

Salotos su vytintais vynuoginiais pomidorais, graikiniais riešutais, ridikėliais, uogomis, vyšniniais pomidoriukais ir mėlynių pagardu

Stirnienos paštetas su spanguolių čatniu ir rugine duonele

Virti vėžiai su žolelėmis

 

Karštieji patiekalai (dalinimuisi)

Gintaro Sino mėlynių vynas, Zarasai

Stirnienos kepsneliai su keptais baravykais ir degintais obuoliais, patiekiami su mini bulvytėmis bei mėtų pagardu

Anties šlaunelės confit su apelsinų džemu ir špinatais gardinta bulvių koše

Koldūnai su baravykų įdaru, paskaninti svogūnų džemu

 

Saldėsiai

Saulės agrastų midus, Šiauliai

Sūrio–varškės pyragėlis su braškių uogiene

Obuolių sūris su rikota ir kankorėžių cukatais