„Slapta meilė“ ir restoranas „Lokys“ kviečia Jus į kelionę laiku – Vilniaus karališkos medžioklės vakarienę. Tai galimybė atsidurti XVI amžiaus medžioklės užkulisiuose ir didikų puotos sūkuryje, kuriame tradicijos susilieja su išskirtine gastronomija.
Kas laukia?
– Jūsų vakarienės gidas – Didžiojo kunigaikščio Žygimanto Augusto medžioklis, XVI a. Vilniaus ekspertas, kuris pasidalins intriguojančiomis istorijomis apie senovines medžioklės tradicijas, paskalomis ir tikrais faktais apie to meto Vilnių ir vilniečius.
– Išskirtinė penkių miško gėrybių patiekalų vakarienė, paruošta pagal autentiškus Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio ir Radvilų giminės receptus.
– Lietuviškų vynų degustacija, kurioje kiekvienas gėrimas priderintas prie vakarienės patiekalų.
– Renesansinė menė, kurioje vyks puota, išpuošta keturių metų laikų miško ir sodo augalų dekoracijomis.
– Žaidimai ir pramogos – linksmybės, kurios praturtins vakarą netikėtais siurprizais.
– Medžioklės lauktuvės – kiekvienas svečias išsineš nedidelę dovanėlę iš šio vakaro.
Vakarienė su ekskursija truks apie 2,5 val.
Pasitikimo gėrimas
Roksala natūralus rabarbarų PetNat vynas, Rokiškio rajonas
Šalti užkandžiai (dalinimuisi)
Artus obuolių-aviečių vynas, Kaunas
4 rūšių mėsyčių asorti, 4 rūšių sūriai iš mažųjų Lietuvos ūkių, rauginti grybai, šaltalankių uogienė ir džiovinti duoniukai
Salotos su vytintais vynuoginiais pomidorais, graikiniais riešutais, ridikėliais, uogomis, vyšniniais pomidoriukais ir mėlynių pagardu
Stirnienos paštetas su spanguolių čatniu ir rugine duonele
Virti vėžiai su žolelėmis
Karštieji patiekalai (dalinimuisi)
Gintaro Sino mėlynių vynas, Zarasai
Stirnienos kepsneliai su keptais baravykais ir degintais obuoliais, patiekiami su mini bulvytėmis bei mėtų pagardu
Anties šlaunelės confit su apelsinų džemu ir špinatais gardinta bulvių koše
Koldūnai su baravykų įdaru, paskaninti svogūnų džemu
Saldėsiai
Saulės agrastų midus, Šiauliai
Sūrio–varškės pyragėlis su braškių uogiene
Obuolių sūris su rikota ir kankorėžių cukatais