fbpx
+37052629046 Stiklių g. 8, Vilnius I-VII 12:00-24:00

LIETUVIŠKO MAISTO DEGUSTACIJA

ISTORINIO LIETUVIŠKO MAISTO DEGUSTACIJA VILNIAUS 700 GIMTADIENIUI

Ar žinote, kuo Lietuvos didikai ir valdovai vaišino savo svečius? Ar kada nors domėjotės, kokiais produktais senovės lietuviai gardžiavosi pagonybės laikais bei viduramžiais?
Vilniaus 700-ojo gimtadienio proga kviečiame į istorinio lietuviško maisto degustaciją, kurioje susipažinsite su senosiomis lietuviškos virtuvės istorijomis ir kulinarinio paveldo stalu.

Skirtas mažiausiai 4-iems svečiams ir ruošiama užsakius bent dieną iš anksto.

Kainą sudaro:
1. Degustacijos valgiaraštis (kaina vienam svečiui)
2. Kulinarinio paveldo pristatymas su renginio vedėja – 149 €

Pasirinkus valgiaraštį kartu su degustacijos pristatymu, renginio vedėja Jums papasakos istorinės lietuviškos virtuvės ypatumus, tradicijas ir senovinius patiekalų ruošimo būdus.

Istorijos pasakojamos lietuvių, anglų, rusų arba prancūzų kalbomis.
Pristatymo trukmė: ~45 min.

Istorinė lietuviška degustacija Vilniaus gimtadieniui

Ruošiama mažiausiai 4 asmenims
49 € svečiui

Pasitikimo gėrimas
Trauktinė „Trejos devynerios“ (2 cl)

Šalti patiekalai
Lietuviškų mėsyčių rinkinys (4-ių rūšių mėsyčių asorti)
Lietuviškų sūrių rinkinys (4-ių rūšių sūriai iš mažųjų Lietuvos ūkių)
Tradiciškai raugintos daržovės arba grybai (1 rūšis)
Salotos su mėlynių pagardu
Užkandis prie alaus (sūrio spurgos, džiovinta mėsa, kiaulių ausys, kepinta duona)
Ruginės duonos mini sumuštinis su stirniena, baravyku ir žirnių piurė
Mažos bulvytės su kanapine druska

Karštasis patiekalas pasirinktinai
Šernienos kepsnys su bruknių bei vyno padažu, saldžia kriauše ir bulvių kroketais su sūriu (ARBA)
Lietuvoje auginto šamo filė kepsnys su riešutų plutele, keptais pomidorais ir bulvių koše su špinatais (ARBA)
Koldūnai su baravykų įdaru, lietuvių mėgti per šv. Kūčias, paskaninti svogūnų džemu

Saldėsis
Ruginės duonos gardumynas su spanguolių uogiene ir degintu morengu
Džiovinti rabarbarai ir svarainiai

Digestyvas
Likeris „Krupnikas“ (2 cl)

Prabangi istorinė lietuviška degustacija Vilniaus gimtadieniui

Ruošiama mažiausiai 4 asmenims
79 € svečiui

Pasitikimo gėrimas
Pakruojo dvaro bravoro trauktinė „Seno krieno“ (2 cl)

Šalti užkandžiai
Lietuviškų mėsyčių rinkinys (4-ių rūšių mėsyčių asorti)
Lietuviškų sūrių rinkinys (4-ių rūšių sūriai iš mažųjų Lietuvos ūkių)
Tradiciškai raugintos daržovės arba grybai (1 rūšis)
Salotos su rūkyta žuvimi, patiekiamos su vytintais vynuoginiais pomidorais, graikiniais riešutais, ridikėliais, vyšniniais pomidoriukais ir mėlynų pagardu
Linų sėmenų duonelės su 3 rūšių vegetariškomis užtepėlėmis
Kepta duona su česnaku

Karšti užkandžiai
Virti vėžiai su žolelėmis
Kanapinė užtepėlė su karštomis bulvytėmis
Bebrienos troškinys su pomidorais ir pievagrybiais, patiekiamas su
bulvių koše, pagardinta špinatais

Karštasis patiekalas pasirinktinai
Šernienos kepsnys su bruknių bei vyno padažu, saldžia kriauše ir bulvių kroketais su sūriu (ARBA)
Lietuvoje auginto šamo filė kepsnys su riešutų plutele, keptais pomidorais ir bulvių koše su špinatais (ARBA)
Koldūnai su baravykų įdaru, lietuvių mėgti per šv. Kūčias, paskaninti svogūnų džemu

Saldėsis
Ruginės duonos gardumynas su spanguolių uogiene ir degintu morengu
Brandintas rankų darbo obuolių sūris, patiekiamas su rikotos sūriu
Kankorėžių cukatai

Gėrimai
Tradicinė kmynų gira
Tradicinis midus (5 cl)
Pasirinktinai – taurė lietuviško vyno/lietuviškas alus/sidras/kombučia
Kava/arbata

Lokys logo

Miško gėrybių namai – 
lietuviškos virtuvės istorijos

ADRESAS

Stiklių g. 8, Vilnius
info@lokys.lt
+370 5 2629046